Skip to content

Scroll

Rogers Ladish Co. Foundation Center

Behavioral Health Center | Oconomowoc, WI

GROTH Design Group was the architect of record for the Ladish Co. Foundation Center on Rogers Behavioral Health’s campus in Oconomowoc, Wisconsin. Completed in 2021, the Ladish Center is a mental health resource and educational center for the community and provides a relaxing, stigma-free space for families to find support and comfort while their loved one is in treatment.

The 19,000-square-foot, two-story building features five distinct areas: the Ronald McDonald Family Room for Ronald McDonald House Charities® Eastern Wisconsin, Rogers Research Center, Chapel and Spiritual Care services, Rogers Behavioral Health Foundation, and a Great Hall and community meeting rooms.

Critical to the design concept was the goal of bringing the outside in and a sense of a harmonious connection with nature.

The center’s various sized meeting rooms provide space for facilitating and educating family members and offering meeting space for community support groups. The lower level allows space for the advancement of behavioral health research and Rogers Behavioral Health Foundation offices.

The rustic-style building’s design takes full advantage of the beautiful surrounding campus, located on a crest of a hill in a woodland environment. Visitors enjoy a meandering walking path and small outdoor gathering spaces thoughtfully included in the design. The interior of the building incorporates wood and stone to further connect with nature.

Portfolio

Completion

2021

Square Footage

21,000

Services

conceptual design
full architecture
site planning
construction admin
interior design

Photo Credit: Reminisce Photography

Related Work

Asprius Family House
Interiors

Aspirus Family House

The Family House includes 10 bedrooms, each with private bathrooms, and shared spaces such as a spacious kitchen and a well furnished living room and dining area.

Super Clinic entrance
Hospitals/Clinics

Aspirus Super Clinic

The Super Clinic project is an expansion of an existing two-story, 34,700 FS medical clinic with a new, two story 40,000 SF facility.